Wat zijn je opties voor dakbedekking?

Dakbedekking is als de kroon op je huis. Het beschermt niet alleen tegen weer en wind, maar bepaalt ook de uitstraling van je woning. Maar weet jij wat de mogelijkheden zijn? Van traditionele dakpannen tot moderne EPDM-dakbedekking, er is voor elk dak een passende oplossing. En heb je al eens gedacht aan een groendak? Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar draagt ook bij aan de biodiversiteit en isolatie.

Als je overweegt om je dak te vernieuwen of te repareren, is het goed om te weten dat er materialen zijn die meer geschikt zijn voor bepaalde weersomstandigheden dan andere. Zo is EPDM bijvoorbeeld uiterst duurzaam en waterdicht, perfect voor ons wisselvallige Nederlandse klimaat. Maar misschien ben je meer geïnteresseerd in de esthetische waarde van dakpannen of wil je juist investeren in een milieuvriendelijke oplossing zoals een sedumdak.

Groene daken en zonnepanelen

De trend van duurzaamheid zet door en dat zie je terug in de keuze voor dakbedekking. Groene daken zijn in opkomst; ze verhogen de biodiversiteit, hebben een isolerende werking en houden regenwater vast. Daarnaast kun je ook kiezen voor zonnepanelen. Die passen perfect op een onderlaag van EPDM, omdat dit materiaal minimaal 50 jaar meegaat. Zo ben je decennialang verzekerd van een energieopwekkend dak dat ook nog eens weinig onderhoud vereist.

Factoren die de kosten van je dakbedekking beïnvloeden

Bij epdm bestellen moet je rekening houden met verschillende factoren die de prijs beïnvloeden. Denk aan de grootte van het dak en de gekozen materiaalsoort. Maar ook de locatie van je woning en hoe makkelijk professionals jouw dak kunnen betreden, spelen een rol in het kostenplaatje.

De kosten epdm per m2 kunnen variëren afhankelijk van de dikte en kwaliteit van het materiaal. Een dikkere EPDM-laag zal bijvoorbeeld meer kosten, maar biedt ook betere bescherming en isolatie. Het is belangrijk om niet alleen naar de prijs per vierkante meter te kijken, maar ook naar de totale levensduurkosten. EPDM gaat namelijk erg lang mee, waardoor het op termijn vaak een voordeligere optie is.

Hoeveel kost een nieuw dak?

Een nieuw dak is een grote investering waarbij de prijs sterk afhangt van het gekozen materiaal. Voor een traditioneel bitumen dak liggen de kosten lager dan voor hoogwaardige materialen zoals EPDM of keramische dakpannen. De prijsranges verschillen dus aanzienlijk; waar bitumen per vierkante meter wellicht vriendelijk is voor je portemonnee, biedt EPDM op lange termijn meer financiële voordelen door de extreem lange levensduur.

Bij EPDM Store vind je EPDM al vanaf €10,95 per vierkante meter voor 1.30mm dikke folie, terwijl dikkere varianten iets meer kosten. Vergeet niet dat hier nog kosten bij komen voor lijm en accessoires. Het is dus slim om een totaalberekening te maken voordat je overgaat tot aankoop.

Besparen op je dakbedekking zonder kwaliteit te verliezen

Wil je besparen op je nieuwe dak zonder in te leveren op kwaliteit? Overweeg dan om zelf je EPDM-dak aan te leggen. Het materiaal is relatief eenvoudig zelf te plaatsen, wat scheelt in arbeidskosten. En met de weekendpromotie bij EPDM Store pak je ook nog eens 10% korting op je hele bestelling als je een EPDM-dakpakket koopt tot aanstaande zondag.

Tegelijkertijd is het belangrijk om goed geïnformeerd te werk te gaan. Gelukkig biedt EPDM Store uitgebreide begeleiding met tips, advies en video-tutorials. Zo kun jij met een gerust hart zelf aan de slag!

De levensduur van verschillende dakmaterialen

Wanneer je investeert in een nieuw dak wil je natuurlijk dat deze investering zich terugbetaalt in jarenlang woonplezier zonder zorgen over lekkages of beschadigingen. Een EPDM-dak heeft met gemak een levensduur van meer dan 50 jaar, waardoor het qua duurzaamheid vele andere materialen achter zich laat.

In vergelijking met andere materialen zoals bitumen of PVC, die vaak tussen de 15 en 25 jaar meegaan, biedt EPDM dus een veel beter rendement op lange termijn. En hoewel de initiële kosten misschien hoger liggen, zal EPDM uiteindelijk voordeliger uitvallen door de minimale onderhoudskosten en lange levensduur.

Related Posts